Videoproduktion med seks kameraer

“Det krævede en del forberedelse at kunne lave denne videoproduktion, for det viste sig, at der var mange ubekendte faktorer,” fortæller fotografen Brian Rasmussen, som var ude på en opgave, hvor han skulle filme et forsøg for NCC Construction Denmark A/S, og han fortsætter:

“Vi skulle bruge i alt seks kameraer. Fire GoPro-kameraer, et håndholdt og et fastmonteret. Men vi vidste ikke på forhånd, om testen ville tage 30 minutter eller to timer. Så her var en udfordring alene med batteritiden på GoPro-kameraerne."

NCC Construction Denmark A/S skulle have lavet en videoproduktion af, hvordan taget til en silo ville reagere under tryk, som der for eksempel kan opstå under en brand. Af sikkerhedsmæssige årsager skal taget helst flække i stedet for, at siloen sprænger siden i stykker, hvis der opstår et tryk eller en eksplosion. For at undersøge om ingeniørens beregninger passer med de reelle fakta, bliver det lavet som et såkaldt fuldskalaforsøg.

NCC Construction Denmark A/S konstruerede et omvendt tag på 18 kvadratmeter, så det var formet som et kar, hvor de pumpede vandet op i. På den måde kan de teste, hvor meget tryk der skal til, førend taget flækker.

Videoproduktion, opstilling, fotograf, NCC

Med et par vinkelbeslag og skruetvinger fik vi monteret de to forreste kameraer. Det bageste kamera blev monteret med en sugekop og et enkelt blev klisteret på siden af en af stolperne.

 

NCC Construction Denmark A/S havde blandt andet brug for at få nærbilleder af de syninger, der holder sammen på tagdugen.

En lille times videooptagelser blev det til, inden vandet fik karret til at briste. Og så var der ellers vand ud over det hele på et splitsekund.

Her kan du se, hvordan det hele ser ud klippet og sat sammen:

Video-optagelse af eksperiment

Klik på billedet for at se de klip, hvor karret brister. Videoen er på 2,5 minutter i alt og viser både almindelig og langsom gengivelse.

 

 Video-optagelse af eksperiment (Brian Rasmussen)

Her ses hele opstillingen:
Et fast kamera forfra lige på konstruktionen og de fire Go Pro-kameraer monteret og klar til optagelse. Derudover havde vi et håndholdt kamera i gang også. Bagved ses siloen som taget skal bruges på, når den står færdig.

 

Se blandt andet en behind the scenes film her

Se andre eksempler på Fotografhusets tidligere videoer

Kontakt os for at høre om, hvilken type video vi kan hjælpe dig med 

Copyright 2023 © All Rights Reserved, Fotografhuset