Storytelling på amerikansk

“Det kræver mere og mere at fastholde seerne i en videoproduktion med den zapper-kultur, vi har i dag,” fortæller fotograf Brian Rasmussen.

Hvordan laver man en god videoproduktion?

Det fik han ny inspiration til på et kursus i Minnesota i USA. Igennem en uge lærte han sammen med 12 andre fotografer om nye principper i storytelling i videofilm.

Storytelling betyder direkte oversat historiefortælling og er en måde at fortælle en historie eller forklare en kompleks sag på en enkel, men interessant og fængende måde.

Undervist i videoproduktion af  TV-journalister

Vores fotograf blev især inspireret af de to TV-journalister Boyd Huppert og Jonathan Malat fra TV-stationen KARE11 i USA. De har gennem flere år undervist TV- og videojournalister fra hele verden i, hvordan de kan bruge storytelling til at formidle historier. De har blandt andet lavet en helt fantastisk videoserie der hedder “Land of a 10.000 Stories”, som de har vundet flere priser for.

Igennem eksempler og øvelser viste Boyd Huppert og Jonathan Malat videofotograferne på kurset, hvordan de arbejder med at planlægge en historie, og hvordan de griber selve videoproduktionen an.

Storytelling i videoproduktion (Brian Rasmussen)

Brian Rasmussen var på kursus i USA og har nu masser af nye idéer til storytelling på videofilm.

 

“De to TV-journalister har gennem mange år forfinet den måde, de fortæller deres historier på i lange og korte videoproduktioner. De indarbejder små afsløringer i løbet af fortællingen for til sidst at komme med hele historien. På den måde fastholder vi seerne. Det er ikke kun på lange videoer, men også små korte indslag på ned til ét minut vi kan bruge den metode,” fortæller en tydelig begejstret fotograf.

“Det er alt sammen elementer, vi kan bruge i vores hverdag som fotografer. Når vi skal lave en ny videoproduktion, er det vigtigt, at vi har mange forskellige værktøjer i værktøjskassen."

Skriv eller ring, hvis du er blevet nysgerrig på, hvordan Fotografhuset kan formidle jeres budskab i en videoproduktion eller reklamefilm - så starter vi der.

Følg Boyd Huppert på Twitter

Følg Jonathan Malat på Twitter

Longread om Boyd Huppert

Se eksempler på Fotografhusets tidligere videoer

Copyright 2023 © All Rights Reserved, Fotografhuset