Sørg for, at dine videoer giver merværdi

Det er ikke "bare lige" at lave en god video, der fanger og fastholder modtagerne

Som kommunikations- eller marketingmedarbejder kender du det sikkert. Det er besluttet, at der skal laves mere video – men ikke hvilken type af video, der skal laves. I sådan en situation er det vigtigt at huske på, at der skal være sammenhæng mellem videoen og den tekst, som videoen supplerer.

Med de alverdens videoer, der florerer på de sociale medier, er brugernes tålmodighed kort. De fleste falder fra allerede efter 5-10 sekunder. Derfor er det vigtigt at fange deres opmærksomhed med det samme – og fastholde den. Det gør man med en gennemtænkt video, der ikke bare skaber opmærksomhed til teksten, men også har en merværdi og giver brugeren lyst til at klikke videre ind i jeres univers.

For ejendomsmæglere er det de tre B’er, der er afgørende: Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Når du skal producere en video, er det de tre P’er, der er er afgørende: Planlægning, planlægning, planlægning.

Alt planlagt på forhånd
Det er nemlig ikke ”bare lige” at lave en god video. Udover at den skal være interessant at se, så skal den være nem at afkode og give merværdi. Det opnår man kun ved at planlægge sig ud af det. Og jo bedre du har planlagt, jo nemmere bliver det at skyde videoen og desto bedre et færdigt produkt bliver det.

Et eksempel er fra Dansk Golf Union, som i deres magasin bragte et tema med fysiske øvelser, der er gode at lave for golfspillere. Artiklen og billederne forklarer og viser, men det er ikke altid nemt at afkode dynamiske øvelser gennem statiske billeder. Her kan videoformatet i sig selv give merværdi til artikel og billeder.

Til produktionen af denne video samt tilhørende artikel og billeder var det hele planlagt på forhånd. De to personer i videoen vidste, hvilke øvelser der skulle filmes, og de havde derved mulighed for at forberede sig. Det er positivt, eftersom personer, der ikke er medievante kan have en tendens til at blive nervøse, når kameraet ruller. Derudover giver det dem en tryghed, når kameramanden ved, hvad der skal ske, og hvordan det skal ske – og så forløber det hele lettere.

Ønsker du rådgivning til, hvordan du kan lave videoer til din virksomhed?
Så kontakt Fotografhuset her

Copyright 2023 © All Rights Reserved, Fotografhuset