Sådan bliver et hold malere gode fotomodeller

Malermester

Maler mester Michael Gladney fra Viborg

Danske Malermestre havde bedt mig om hjælp til at opdatere deres billed-database. Det betød, at jeg i løbet af det seneste år har besøgt fem steder i landet og taget billeder, mens Danske Malermestres medlemmer var i gang med deres daglige arbejde.

Vores medlemmer ude i landet er ikke ligefrem vant til at agere fotomodeller.

Det var ordene, som min kontakt hos Danske Malermestre, Henrik Terney, havde brugt, inden vi tog hul på denne opgave. Han var ganske enkelt nervøs for, hvordan hans medlemmer ude på byggepladserne ville håndtere det at agere fotomodeller.

Derfor handler fotoopgaver ofte om meget andet end at fotografere
Èn af forudsætningerne for at tage gode billeder, der ikke virker opsatte - fx på en arbejdsplads - er, at fotografen er god til hurtigt at komme ind i et nyt miljø. Her hjælper det, at jeg tager mig tid til at snakke med de involverede og gennemgår hvad jeg har tænkt mig. Samtidig lytter jeg meget til hvad de, der skal fotograferes, har af spørgsmål og eventuelle bekymringer. 

”Det er tydeligt, at malerne er blevet helt trygge ved at ’kameraet’ har gået rundt på pladsen. Derfor er billederne blevet så gode og naturlige, som de er.” - Henrik Terney, redaktør hos Danske Malermestre

På den baggrund får vi en god dialog i gang - bl.a. om hvorfor det er vigtigt, at de ikke kigger i kameraet, men på deres arbejde - og jeg viser dem nogle prøvebilleder. Begge dele hjælper dem til at være afslappede foran kameraet og gør i sidste ende, at billederne bliver helt naturlige.

Jeg synes, man tydeligt fornemmer på billederne, at Brian har været god til at tale med dem derude på pladserne” - Henrik Terney, redaktør hos Danske Malermestre

Varetager den koordinerende opgave for det bedste resultat
I opgaver af denne type, varetager jeg ofte de koordinerende opgaver, der er ift. kontakten med de, der skal tages billeder af. Den opgave kan bl.a. bestå i at sørge for:
- At der i det hele taget er nogle på arbejde den pågældende dag
- At det passer ind i dagens program, at få taget billeder
- At de udfører nogle opgaver på dagen, som giver de bedste billeder

Jeg har erfaring med, at vi opnår de bedste resultater, hvis jeg varetager koordineringen i denne type opgaver. Samtidig undervurderer mange ofte, hvor tidskrævende denne proces kan være og når jeg varetager opgaven, frigør det ressourcer hos mine kunder.

Copyright 2023 © All Rights Reserved, Fotografhuset