"Jeg har brug for din hjælp"

“Jeg har brug for din hjælp... Vi skal have lavet billeder til en folder, altså sådan en A4-folder, kan du hjælpe med det?”

Det var det første idrætskonsulent Thomas Ahrentz ved DAI (Dansk Arbejder Idrætsforbund) sagde, da han ringede til Fotografhuset.

Kundens mål med billederne og folderen
Folderen skal udbrede kendskabet til projektet Selvtræner Fitness, som er en del af et samarbejde i periode 2014 til 2017 mellem DAI, DIF (Danmarks Idrætsforbund), www.foreningsfitness.dk og Aarhus Kommune.

Samarbejdet skal gerne få flere til at benytte sig af de træningsfaciliteter, der er på lokalcentre, aktivitetshuse og plejehjem rundt omkring i Aarhus Kommune. Derudover vil de udbrede kendskabet til et kursus DAI tilbyder, hvor seniorer kan blive instruktører til Selvtræner Fitness - en uddannelse de gerne vil have udbredt til hele landet. På den måde kan de hjælpe andre borgere i gang med at bevæge sig.

I Århus Kommune håber de, at det vil motivere flere til at komme ud og træne. På den måde kan de holde sig sunde og raske i flere år.

Forside til DAI brochurer om selvtræning. Copyright: Fotografhuset/Brian Rasmussen (Brian Rasmussen/fotografhuset)

Forside til DAI brochurer om selvtræning. Copyright: Fotografhuset/Brian Rasmussen


Vores tilgang til foto-opgaven

Sammen med fire frivillige seniormodeller brugte fotograf Brian Rasmussen en halv dag på at lave billeder fra et lokalcenter i Tranbjerg ved Århus. Til denne opgave var det vigtigt, at billederne netop signalerede, at træningen foregik på et lokalcenter og ikke i et stort fitnesscenter.

 (Brian Rasmussen)

Opslag i pjecen om Selvtræner Fitness. Foto: Brian Rasmussen

Copyright 2023 © All Rights Reserved, Fotografhuset