Hvad du skal tænke over til forsidebilleder

Som vi skrev om i februar, var vi så heldige …og dygtige, at Fotografhusets billeder endte på forsiden af Dansk Metals samtlige fire udgivelser i 2014.

Men det var ikke rent held... For en god fotograf er selvfølgelig bevidst om at levere billeder, der er egnet som cover photos, når han ved, billederne skal bruges til et magasin. Det er i hvert fald noget, jeg tænker over i mit arbejde - eller rettere har liggende i baghovedet.

forside1

Forsiden er lavet med masser af luft rundt om motivet, da der skulle være plads til mange elementer på forsiden.

Men kommunikationsmedarbejdere eller virksomhedsjournalister, som nogle gange lige selv skal skyde billeder til internt blad eller brochure, kan ofte blive overraskede over deres materiale fra location kan bruges som forsidebillede. Og så må de ud igen - eller ringe til os, selvfølgelig.

forside2

Konceptet på dette magasin var, at det var en helt ensfarvet baggrund der skulle bruges. Og igen er der lavet plads til magasintitlen og til de enkelte elementer.

Her er mine tips til, hvad du som fotograf skal huske, mens du tager billeder til forsiden - det er nemlig for sent, når først du er kommet hjem:

  1. Forsideskabelonen er ofte givet på forhånd, så sørg for at der er plads til alle de grafiske elementer, som skal være på den givne forside ved at have luft omkring hovedmotivet.
  2. Det er i særdeleshed vigtigt, at der er plads til overskriften inde i billedet. Overskriften er typisk placeret præcist det samme sted, så tjek det og hav det i baghovedet. Hvis motivet er placeret, så det er umuligt at få overskriften sat ind i billedet, kan det ikke bruges til forsiden.
  3. ...Så træd et skridt tilbage fra dit motiv - især øjnene må for eksempel ikke komme for tæt på.
  4. Endelig: Tænk i højkantsformat! De fleste kan bedst lide bredformatsbilleder - og med god grund, for det er nemmere at lave lækre billeder i det format. Derfor skal du være ekstra bevidst om at tænke et godt motiv ind i højformat.

Lad dig gerne inspirere af vores forsidefotos her på siden eller på Metalmagasinet, som vi fortæller om her.

forside3

Her er en god kontakt med den portrætterede. Der er et et fåtal af farver i billedet, så det bliver meget roligt at kigge på, og det giver luft til de andre elementer, der er på forsiden.

Kan du genkende problematikkerne?
Og ellers fortæl gerne om dine udfordringer - og hvordan du eventuelt løste dem.

Hilsen Brian

Copyright 2023 © All Rights Reserved, Fotografhuset