Heldig med vilje

Sådan arbejder vi med lyset

2020-10-19 12.42.52

Når man ser alle de flotte billeder der bliver lavet på videooptagelser, tænker du så nogensinde på, hvordan de er blevet til?

Vi kan selv ! 

Vi laver det bare selv. Men, når din kollega filmer med sin telefon, eller måske sit mirrorles kamera, så ligner det bare aldrig helt.
Er det simpelthen bare fordi andre har en flottere location end dig, måske er de bare heldige, eller er andre arbejdespladser bare indrettet lækre end din?
Det syntes du egenligt ikke, ja, faktisk har I nok et af byens flotteste kontorlandskaber, indrettet helt perfekt, med en lækker udsigt og virkelig god kaffe !

Sådan gør vi

Men hvorfor ser dine optagelser ikke sådan fotografagtig lækre ud ?
Det kan jo skyldes mange ting. Men hvis rammerne er på plads, hvorfor er det så ikke bare at tænde for kameraet, og optage kollegaens vigtige budskab.
Her vil vi vise en af de måder vi arbejder med lokationen og hvordan vi har brugt rummene aktivt for at få styr på lyset.

Sådan har vi gjort

heldig med vilje2

Sådan har vi gjort

Vi starter altid med at slukke lyset i rummet, da det eksisterende lys kan have mange forskellige farvenuancer alt efter om det er halogen, lysstofrør, sparepærer eller andet.  På den måde kan vi skabe en lyssætning der fremhæver personen og samtidig giver en fornemmelse af rum. 

Se det her indlæg for at se de forskellige farver der kan være i et rumHvis det er muligt, slukker vi altid for loftslyset

1. Denne lampe lyser ind på væggen, for at lave et grundlys I rummet, det giver et jævnt og enkelt lys på baggrunden. 

2. herefter har vi sat en lampe med en softboks til at give noget form til interviewpersonens hovede og skuldre. Den står lige til venstre for kameraet.

3. endelig har vi en lille lampe til at give noget seperation mellem hovedmotivet(interview person) og baggrunden. Ved at den giver lys i håret, vil det virke som et kantlys.